Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

"Normaalia suomalaista kirjanpitoa"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454381446289.html

 

No näin. Maan tapa. Saatana. Jätäppä tavallinen veronmaksaja joku kymppi tai satanen ilmoittamatta, ja jää siitä ns. kiinni niin mätkyt on varmat ja mikäli "nautit" jotain etuutta niin ne perutaan ja saat tehdä sukuselvityksiä myöten selvityksiä että kuinkas rikollinen sinä oletkaan. Luonnollisesti takaisinmaksupäätös, karenssi, syyttely, nöyryytys, häpeä ja polku saunan taakse langetetaan ensimmäisenä työnä, ennenkuin asiaa ruvetaan edes selvittämään. Ettet vaan enempää kuseta ja ime yhteiskunnalta. Sekin on maan tapa.

 

Mutta sitten nämä veijarit jumalauta, normaali maan tapa hoitaa asioita. Eipä juuri edes tarvitse peitellä, saati hävetä. Ei me makseta veroja Suomeen, nostellaan vaan hyvää liksaa ja rahoitetaan kaikki vaatimukset kuluttajilla. Kiitos kuuluu tietty ensinnä näille firman myyneille poliitikoille, mutta kyllä näissä nykyjohtajissa, jopa suomalaisissa, on joku helvetin ennennäkemätön härskiys. Eikähän nämä osaa edes hävetä. Vakavalla naamalla vaan selitetään että tää nyt on näin ja maan tapa, ja että enhän minä tälle mitään (kolmenkymmenentonnin kuukausiliksalla) voi. Noudatan vaan Suomen lakeja. No joo...

 

Miten helvetissä tämmöstä perseilyä ei saada kuriin ja lakeja muutettua semmoisiksi ettei tällainen leikkiminen ole mahdollista?! Vaikka kyllähän nämä kaverit kanssa toistensa selät turvaavat, äkkiä ollaan yhdessä rintamassa itkemässä että Suomen etu, Suomen etu...kaikki kuolee ja kukaan ei investoi tänne. Voi olla totta mutta muista syistä, ja tässä onkin tehty se virhe mikä vaan on voitu tehdä. Ihmisille elintärkeät toiminnot on myyty ulkomaille ja ulkoistettu, kuten ensisijaisesti energia. Maa jossa on pääsääntöisesti talvella kylmä ja tarvitaan lämmitystä ja sähköä. Toimiala, joka tulisi olla valtion näpeissä ettei ihmisten -joiden takia on valtio olemassa, ei taas päinvastoin- tarvitse maksaa itseään kipeäksi vain maan olosuhteiden vuoksi. Polttoaineteollisuus ja -jalostus pääasiassa myyty muualle, kuten Neste (silti kilpailun rajoittaminen pidetty valtion näpeissä, ettei liikkuminen olisi turhan edullista pitkien välimatkojen maassa). Suomen tukijalat metsät ja metallit myyty ulkomaalaisomistukseen (StoraEnso, Metso, Outokumpu, Valmet), koska tieto on valtaa ja vie eteenpäin.  Noh, onneksi kaikki tärkeimmät ja suomalaisen kansalaisen elämän kannalta merkittävimmät ovat valtion omistuksessa, kuten Alko ja Altia (ettei viina vitutukseen ole liian halpaa), VR (ettei vaan kulkeminen vaikka työn ja kodin väliä olisi järkevää ja edullista), Veikkaus (riskinä rikastuminen voitolla), Yleisradio (saadaan maksaa yleveroa uusinnoista joita kukaan ei katso) ja vaikkapa Posti (tulevaisuudessa hitaammin, harvemmin ja paskemmalla palvelulla).

 

Me äänestäjät olemme tyhmiä, kyllä se tässä taas todistetaan. Samat naamat siellä istuvat, eikä muutosta tapahdu. Ne tyypit siellä mäellä ovat Suomen kansalla töissä, ei päinvastoin! Tämä pitäs saada jollain konstia iskettyä ns. kansanedustajienkin kalloon äänestäjien ohella. Mutta miten, en tiedä minäkään. Kyllä taas nykimällä vituttaa kun asiaa ajattelee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomen poliittisen eliitin kaiken läpäisivä korruptio.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ulkomainen konserni kotiuttaa kirjanpidossa liikenevän voiton konserniavustuksena ennen verotettavaa tulosta. On tosiaan ihan vakiokäytäntö, jolla pyritään innostamaan tytäryhtiöiden perustamista Suomeen.

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Ja se on mukava että valtio auttaa kaikin voimin näiden tytäryhtiöiden perustamista. Se kun on Suomen etu. Hyöty nyt on mitä on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä niissäkin firmoissa työllistytään ja duunari maksaa veronsa Suomeen.

Toimituksen poiminnat