Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

Monikansallistetut metsät ja vedet

Edellisestä kirjoittelusta aikaa, mutta tämä on taas aihe mikä metsämiestä kiinnostaa. Metsämiestä ammattinsa, harrastustensa ja vapauden nimissä kiinnostaa. Lähinnä ihmeyttää aiheessa, että kenenkähän ideasta tämä on taas lähtenyt? Kuka on se takapiru, joka loppupeleissään ajaa Suomen metsien ja järvien myyntimahdollisuutta ulkomaalaisille "sijoittajaryhmille"? Joko on Nestle iskenyt katseensa puhtaisiin suomalaisiin vesiin, jotka voisi vaikka pullottaa, maustaa ja myydä takaisin meille? Terveellisempänä ja trendikkäämpänä vaihtoehtona mitä maan povesta kumpuavasta lähteestä kuksalla nautittuna.

 

Voitaisiin käyttää nimittäin tässäkin yhteydessä sanontaa, onhan tämä jo nähty. Poliitikoilla on ollu perkeleellinen tarve saada liputettua suomalaista teollisuutta, perusturvallisuutta, perusinfraa yms. ulkomaille. Ja nyt on vuorossa viimeinen tuki ja turva, puhtaat metsät ja puhtaat vedet. Ei mahdu minun järjenjuoksuun, mutta olenkin huono esimerkki siitä että asiat pitää ajatella aina vain ja ainoastaan talouden ja tuottojen kannalta. Ainakin kepulaiset (edustavat suurta osaa maaseudulla asuvista maanomistajista?!) nyt viime metreillä löivät paljastavan korttinsa pöytään lakimuutoksilla..."lähtökohtaisesti eivät ole tuottovaatimusten alaista omaisuutta". Sehän on vain taas yksi hallinnollinen päätös, niin sittenpä ovatkin ja kuka nopeiten tarjoaa (ei välttämättä edes eniten) saa. Paikataan vaikka jatkuvasti kasvavaa byrokratian rahoittamista, kun muut veroeurot loppuvat köyhien pussista. Ja ei, en jaksa uskoa poliitikkojen vakuutteluihin että eihän näitä olla myymässä ei. Se puhe on kuin hevonen veteen paskoisi. Aivan varmasti tässä on se takana, että mahdollisuus järvien myymiseenkin jätetään. Se mikä on yhtiöitetty, on aina myytävissä. Se mikä on yhtiöitetty, sen tuottoja seurataan aina ja joka vuosi odotetaan vain parempaa. Joku päivä tulee vastaan se, että parempi tuotto saadaan vain myymällä omaisuus joka ei enää jaksa tuottaa paremmin vuosi vuodelta muualle. Ja ne ostajat löytyvät maailmalta, ei Suomesta. Myykää tämä hallintomalli ja byrokratia! Ai niin, mutta kun se ei toimi...ei löydy ostajia.

 

En luota yhteenkään poliitikkoon tässä asiassa, kuka kohkaa yhtään tämän lain hyväksymisen takana. MMM:n ja YM:n suhteet, samoin kuin Metsähallituksen sisällä luonnonsuojelun ja talousmetsien kesken, saadaan varmasti järkevään ja keskustelevaan muotoon kevyemmilläkin laeilla, ilman että tarvitsee puuttua itse metsiin ja järviin. Kyse on kuitenkin niin suuresta kansallisomaisuudesta, että se tarvitsee molempia näkökulmia, edustamaan Suomen ainutlaatuisen luonnon säilymistä sekä virkistäytymiseen, että luomaan taloudellista turvaa tulevillekin sukupolville. Nythän luonnonsuojelu ja Ympäristöministeriönkin asema ollaan laittamassa lailla huutolaispojan asemaan. Joskus saa suutansa aukasta, vailla vaikutusta. Todennäköisesti isäntä vaan ärähtää ja käskee ulos.

 

Suomi se on varmasti ainoa maa, joka myy vaikka ikiaikaiset kansalaistensa nautintaoikeudet vapaaseen luontoon, jos/kun varmasti joku jotain maksaa. Ja ainahan tätäkin voi varmasti perustella että koska EU määrää ja sanoo. Samaa se sanoo tuolla muuallakin jos niikseen, mutta muut maat osaavat pitää omiensa puolia sentään. Mikä helevetti tämän maan päättäjiä oikein vaivaa? Eikö näillä veijareilla ole mitään häpyä? Noh, onhan se nähty. Ei ole.

 

Allekirjoittakaa muuten, jos kuka ei ole sitä vielä tehnyt.

http://pysaytetaanmetsahallituslaki.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Afrikassa ja Etelä-Amerikassa on lukuisia varoittavia esimerkkejä siitä, miten käy, kun metsä- ja vesivaroja hallinnoi jokin yksityinen taho.

Tai kuinka vaikeaa on harrastaa luonnossa liikkumista Keski-Euroopassa, jossa likipitäen aina olet jonkun yksityisesti omistamalla maaperällä.

Meillä on Suomessa jotain ainutlaatuista ja se on jokamiehen oikeus.

Siitä oikeudesta kannattaa pitää kiinni vaikka väkivalloin, koska jos se kerran menetetään, niin sitä ei saa takaisin kuin väkivaltaa käyttämällä.

Käyttäjän markkupatynen kuva
Markku Patynen

"Meillä on Suomessa jotain ainutlaatuista ja se on jokamiehen oikeus.

Siitä oikeudesta kannattaa pitää kiinni vaikka väkivalloin, koska jos se kerran menetetään, niin sitä ei saa takaisin kuin väkivaltaa käyttämällä."

Eipä olisi paremmin sanoa!

Ja yleensäkin tämä on kyllä todella merkityksellinen asia jälkipolvien kannalta. Jotenkin paha mielikuvitus meinaa lähteä laukkaamaan, kun miettii tekeillä olevaa TTIP:tä, siihen todennäköisesti liittyvää investointien suojajärjestelmää (ISDS tai ICS tms.), hallituksen lyhyt(?)näköisyyttä ja kaiken heti ja nyt yksityistämään ryntäävää asennetta, niin... siitähän saisi jo hyvän dekkarin aikaan. Toivottavasti vain ei olisi samalla historiankirjoitus ;-).

Toimituksen poiminnat