Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

Valta jota vain raha ohjaa

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001250183.html

Tuosta se tänä aamuna lähti. Nimittäin taas tykytystä lähentelevä vitutus. Otetaan nyt ensin ihan tämä kirjoituksen asia, sitten pureudutaan syvemmin...tai noh, ainakin laajemmin asiaan jota tämä suoraan sivuaa. Mutta joo, olen naiivina kuvitellut, että näitä kameroita on ripoteltu tienvarsille sen vuoksi, että liikenneturvallisuus parantuisi. Noh, nyt kun näyttäisi siltä -ainakin rikesakkomäärien vähenemisestä- että tämähän on toiminut, niin mitä helvettiä?!? Luulisi että poliisissa ja sisäministeriössä heiteltäisiin yläfemmoja ja fistbumbbeja kun on onnistuttu, ehkä joku ihmishenkikin tämän johdosta on säästynyt. Autoja on säästynyt, eikä vakuutusyhtiöiden ole tarvinnut lunastaa tai korjauttaa Euroopan vanhinta autokantaa uudemmaksi. Todettu hymyillen mediassa, että kameravalvonta toimii kuten on suunniteltu ja tällaiset käppyrät näyttävät miten hienosti kansa ajaa. Paskat. Eikun vaan keppiä kansalle, joka ajaa jo LIIAN siivosti eikä valtio saa pajatsostaan voittoja! On jääty rikesakkotavoitteesta, koska kansalaiset ajavatkin nopeusrajoitusten mukaisesti. Tästä on syytä olla huolissaan. Alennetaas rikesakkorajaa ja nostetaan rikesakkoa, siinä on SE ratkaisu. Syytä onkin, kuitenkin siellä tiellä menee jatkuvasti noita perkeleen rikollisia 80 -alueella mittarin mukaan 86. Täytyy ne kuvata. Saadaanpahan jokunen kymmenentuhatta kuvaa lisää käsiteltäväksi ennestään aleneviin poliisiresursseihin.

Eli tässähän se paljastuu nyt sitten se totuus, miksi nuo pöntöt on tienvarsille loppupeleissään laitettu. Rahastamaan autoilijoita. Nyt valtio voi hallituksen päätöksillä ruveta säätelemään kameroiden tuottoja ja määrittämään tuottovaatimuksia. En kyllä tiedä montaa maata armaampaa, jossa ei osata olla iloisia siitä että joku asia paranee tai ongelma pienenee, vaan ollaan helvetin huolissaan siitä että valtiolle tulevat varat vähenevät! Liikenneturvallisuuskin on valjastettu valtion rahastuskeinoksi, ja nimenomaan tämä rahastus on se tärkeämpi, ettei joku erehdy luulemaan jotain muuta. Liikenneturvallisuus on sitten se mistä pidetään juhlapuheita ja taputellaan selkään erilaisissa gaaloissa ja pikkujouluissa, mutta jumalauta se talouspäällikön tai hallintoviskaalin tai mikäliemuunjohtajan laskelmat, ne on ne! Paljonko tuli tänä vuonna liian vähän ja miten saadaan ensi vuonna enemmän liian vähän.

On ihan helvetin surullista, ja sairasta, että valtio (joka on kansalaisia varten ja palvelee kansaa, eikö?) menee joka asiassa raha, raha ja raha edellä. Tunnen kyllä tämän tyypin työelämästäkin, lähinnä esimiehistä ja ylemmistä päälliköistä. Sieltä se jo juontaa. Ja ihan tavallisesta arjesta. Johan lapsille nykyään opetetaan että 5-vuotiaasta lähtien on "OK" pyytää lahjaksi RAHAA, RAHAA, ja vielä enemmän RAHAA! "Kun kaikilla on jo niin kaikkee". Vittu antakaa AIKAA lapsille, aikuisille ja toisillenne, sanon. Siihen ei tarvii rahaa. Ai niin, mutta se setelin tunkeminen kuoreen on aikuiselle niin paljon helpompaa kuin viedä kummilapsi leffaan tai luontoon kävelylle ja eväsretkelle. Sori. Hävettää (not). Noh, välikommentti. MUTTA asiaan kun taas, niin olen kylllä niin tyhmä edelleen, että ajattelen valtion olevan sen takia että me kansalaiset olemme sen tehneet ja valtio hoitaa isommat asiat meidän puolestamme ja meidän hyväksi. Sen takiahan erilaisia veroja ja maksuja kerätään, eikö?

Ai ei? No ei niin. Ajatusmalli on tänään sellainen, että meillä on tässä tää meidän ministeriö/osasto/viskaalilaitos/valvontakomissio/kansalaisenkiusaamis-, valvomis-, kyttäämis- ja holhousyksikkö (eli 4 eri hallintokompleksia). TÄN homman pyörittämiseen/valvontaan/kontrollointiin/päätösten tekoon/päätösten pyörittämiseen/päätösten valitusten käsittelyyn/päätösten valitusten käsittelyn jälkeiseen vastailuun ja ihan vaan tän paletin johtamiseen tarvitaan tää määrä euroja. Jos euroja tulee liian vähän, ruvetaan itkemään että ei me pystytä tekee meidän duunia. Noh, kenttähän aiheuttaakin ihan jumalattomat kustannukset, pakko on tinkiä jostain eli vähennetään vaikka poliiseja kentältä tai sairaanhoitajia tarvitsevien parista. Mutta ei kai nyt sentään tuota aiemmin mainittua? No ei helvetissä. Eihän hommat pyöri muuten. Kuka johtaa/valvoo/kiusaa/holhoaa/määrittää tuottotavoitteet/vahtii tuottotavoitteita/kiristää tuottotavoitteita/vittuilee täyttymättömistä tuottotavotteista?  Kuitenkin kentälle jää se yksi Pentti tai Marketta, joka tekee sen ydinduunin. Yrittää ottaa rikollisia kiinni, selvittää murtoja ja pahoinpitelyitä, ja  paikkailee niitä pahoinpitelyn uhreja EA-polilla lauantaiyönä. Ei se Pena tai Maikku tiedä mitä se tekee ja miten jos ei ole organisaatiota kertomassa sitä, ja ohjaamassa. Ja antamassa tuottotavotteita. Ja...jne. Sitten täytyy kehittää jotain maksusysteemiä, että saadaan lisää fyrkkaa kattamaan nää kulut. Lisätään tai korotetaan veroja, check. Nostetaan sakkoja, check. Korotetaan käynti- ja hoitomaksuja, check. OIKEIN HYVÄLLÄ TUURILLA, sä saat Pena tai Maikku pitää duunis, mut on näihin tulijoita että kannattaa se muistaa... Jotenkin ite ajattelee silleen taas helvetin yksinkertaisesti, että okei, tämän verran mulla nyt on rahaa: mitäs minä tällä saan ja pystyn tekemään? Eiku perkele! Sehän oisikin pitäny tehdä silleen kun oli vielä palkkatyöläisenä yrittämisen sijaan, että joka kuukausi mennyt työnantajan jutuille tilipäivänä. Että hei, en mä pysty enää tällä tekee kun tulee liian vähän tuottoa eikä riitä ilman kalliin velan ottoa edes normielämään. Mun täytyy nostaa mun taksaa loppuvuodeksi, ja voi olla että jotain korotuksia on tulossa ensi vuodellekin. Pihalleppa olisi naurettu (tai naurettiin...).

Huoh. Olisin valmis vaikka maksamaan vuosittain jotain tyyliin turvaveroa (saa varastaa idean) jonkun satasen verran lisää nykyiseen verotaakkaani, jos olisi takeet että ne menis sentilleen kentällä tehtävään työhön poliisille, palolaitokselle, rajavartiostolle, puolustusvoimille ja terveydenhoitoon. Kaikille noille penoille ja maikuille. 500 eypoa, satku jokaiseen. Jokaiselta työssäkäyvältä veronmaksajalta. Uskoisin ettei kauhea vastustus olisi, jos se näkyisi tavallisen kansalaisen arjessa. Mutta tämmöiset tehdyt kiusantekopäätökset (jota nyt vasta suunnitellaan, mutta luottaen päättäjien "järjen" käyttöön eiköhän tämä tule toteutumaan), jossa vain infernaalinen rahanahneus on taustalla, saa sapen kiehumaan. Tulee mieleen mainos, työtä jolla on tarkoitus. Tuossa, ja monessa muussa asiassa tämän maan asioiden hoidossa sitä EI ole. Tuollainen verokin jos määrättäisiin, niin sitä varten pitäisi perustaa joku saatanan komissio ohjaamaan/valvomaan/jakamaan/valvomaan jakamista/takaisinperimään, ja kentälle tipahtaisikin sitten satasesta vitonen lisää. Joka ei näkyisikään missään. Kuitenkin ay-liikkeet ja eläkeyhtiöt aina sen verran nostavat noita vuokria että sinnehän se valuisi.

Suomi ei ole mikään demokratia. Ei ole ollut pitkään aikaan. Se on virkamiesvalta, jossa tietty virkamieseliitti pyörittää touhua, ja on ollut siinä niin taitava että on saanut luotua maahan jumalaisen koneiston joka ahmii pienen ihmisen sisäänsä eikä ulos päästä ennenkuin on imetty kuivaksi. Se koneisto itsessään vaan vaatii kaiken, ja imee enemmän, joka vuosi. Ei sen koneiston purkaminen tai kaiken säännöstelyn ja holhouksen vähentäminen onnistu, onhan tuo nähty. Persarit lähtivät soitellen sotaan ja kääntyvät takit auki norminpurkutalkoisiin, mutta tämä virkamieskoneisto laitataklasi ekassa erässä persut hiljaiseksi. Tehokasta. Mikäpä valtiollinen tai kunnallinen asia on vuoden aikana tavallisen ihmisen arjessa helpottunut? Niinpä, ei mikään.

Ei tämän maan touhu taida muuttua ilman sotaa, joko sisäistä tai ulkoista. Ja pakko jatkaa tätä vähän: Vaikka suomalaisethan ovat niin vitun sivistyneitä nykyään, että se on niin brutaalia ja groteskia ruveta tappelemaan....keskustellen ja halaamalla ne asiat selviää. Tai jos joku sisäisesti tekee jotain niin ne on rasisteja. PLAAPLAAPLAAPLAA...MÄÄÄENKUULEMÄÄÄENKUULE....rasisteja ne on! Ulkoinen mahti jos Suomeen hyökkäisi, niin epäilen löytyykö kansasta yhtenäisyyttä. Nuoret lökäpöksyt lähtee ensilautalla pois Pokemonien perässä, ja muutama tiukka mimmi jäisi puolustamaan maata meidän vanhempien miesikäluokkien kanssa. Loput suomalaisista riitelisivät keskenään, onko oikein puolustaa asein maata vai pitäiskö vaan keskustella ja halata ja vedota kansainvälisiin sopimuksiin. Luoti ei TAPA, jos MINÄ olen OIKEASSA ja koska kansainväliset sopimukset ja vihervasemmistolainen aate. Joopa joo. Taas vähän rönsyili tuolta tähän, mutta siittä viis!

Odotan oikeasti sitä päivää, että istun Inarijärven rannalla "siellä jossain", sauna lämpiää ja verkot on vedessä. Eikä mulla ole yhtään eypoa velkaa eikä mitään sitoumuksia Suomen valtioon, eikä Suomen valtio tiedä yhtään missä minä olen. Paitsi se hengitysvero, joka on silloin voimassa kun se aika koittaa. Jos koittaa tässä elämässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ideaahan voisi laajentaa koskemaan muitakin rikoksia. Vaikkapa että "Pahoinpitelyiden tuotto jäi odotettua pienemmäksi - Sisäministeriö etsii keinoja tulostavoitteen saavuttamiseksi" tai "Myymälävarkauksien tuotto oli hallitukselle pettymys".

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Totta ihmeessä! Tuottovaatimukset myös koville rikoksille.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kommenttina tsoukkiin.
Ikävä kyllä valtio hakee tuottoja lievistä rikoksista jättämällä ne tutkimatta.

Näpistyksistä ei kannata sakkotuottoja odotella, koska valtaosa näpistelijöistä jättää sakkonsa maksamatta ja tämä tapahtuu lainsäätäjien hyväksynnällä.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Ongelma on juuri kososen kuvaama, ylinopeussakot taas toimivat juuri päinvastaisessa mielessä hyvin, ylinopeuksista verrattain harvoin aiheutuu mitään kustannuksia. Sakkotulot pitäisi käyttää lyhentämättömänä johonkin korvamerkittyyn hyväntekeväisyys kohteeseen, eikä upottaa valtion pohjattomaan kassaan. Mitäköhän kävisi jos Suomen kehitysapurahat olisi sidottu pelkästään sakkotuloihin?

Tällöin valtion "intresseissä" olisi vain turvallisuus, ja miten paljon sen ylläpito kustantaa. Missään nimessä sitä ei pidä "ennakoida" valtion budjetissa. Mikäli nyt perustuslakia haluaa noudattaa. Entäs jos jonain vuonna ei tulekaan yhtään ylinopeussakkoa?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Entäs jos jonain vuonna ei tulekaan yhtään ylinopeussakkoa?"

Ne pudottaa sallittuja nopeuksia puoleen 120 putoo 60, 100 putoo 50, 80 putoo 40, 60 putoo 30 jne. tämän vaikutuksena polkupyörällä pääsee paikasta A paikkaan B nopeammin kuin autolla. Lisänä vielä, että linnunpönttöjä on sadan metrin välein.

Juha Kuittinen

ei mitään ongelmaa- ajan ammatikseni autoa ja kannatan lisää kameroita ja tiukennusta nopeusvalvontaan.

Toimituksen poiminnat