Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

Tiedän missä ajelit viime kesänä

No niin. Yksi älynväläys taas Berneriltä (meinaan aina sotkea yhteen entiseen kusipääpomooni tuon nimen, mutta samalta suunnalta nää vissiin on käytöksestään johtuen). Keikkaministeri tulee ja meinaa pistää ihan mullin mallin Suomen perusinfran, ja yhtiöittää liikenneverkot (tiet, rautatiet, meriväylät) ja eiköhän sille löydy ulkomainen ostajakin jolle halvalla saadaan koplattua kustannukset pois valtion budjetista. Heleijaa ja taas säästettiin! Ihan niinkuin Carunan ja Digitan myynnissä (josta ainakin jälkimmäisestä valtio on jo enemmän maksanut käyttömaksuja mitä sai myyntihintaa...miten meni noin niinku omasta mielestä?).

Siinä kun on -minun mielestäni, voinhan olla väärässä enkä kaikkia taustoja tiedä- pari asiaa niin perseellään taas kun olla ja voi.

Ensinnä, tämä ihmisten ja autoilijoiden kyttääminen. Osoittaa taas aikamoista naiviutta ja sinisilmäisyyttä USKOA siihen, että tätä jatkuvasti kerättävää paikkatietoa EI MUKA KÄYTETTÄISI johonkin ihan muuhun kuin mitä varten se alunperin kerätään. Kerätty tieto analysoidaan aina, ei kukaan kerää tietoa ja maksa seurantajärjestelmästä  hyödyntääkseen vain sen yhden pikku jutun sieltä. Rakkaat kansanedustajat, ettehän te vaan usko tällaista?!? Vaikka kuinka Berner vakuuttaa että eeeei sitä käytetä mihinkään muuhun, ei ei ei. Minusta tämä asia jo sotii kansalaisten perustuslaillista liikkumisvapautta vastaan, että jokaisesta autolla tehdystä liikkeestä sinut analysoidaan ja tiedetään missä olet ollut ja mitä tehnyt. Tällainen järjestelmä jos on toiminnassa, niin sittenhän voidaan leikata taas vaikka poliisivoimia ja ruveta lähettelemään automaatilla ylinopeussakkoja kun nähdään että jahans, nyt lipesi Määtän akan pojalla kymppi liikaa nopeutta tolla välillä. Ja ovathan tällaisesta liikkumisdatasta kiinnostuneita monen markkinahemmotkin, missä jengi pysähtyy ja mitä ne siinä osoitteessa tekevät ja ostavat ja syövät. Ai niin, mutta tämähän vaan lisää "palveluita ja niiden saavutettavuutta"....justiinsa joo. Siinä verottajakin kun livenä seuraa, että jaahans....nyt tuonne salolle kertyy autoja yhteen pisteeseen aika läjä, tehdäänpä isku. Siellä varmaan tehdään jotain verotonta talkootyötä! Ja rekkarit ylös liikennetiedon perusteella niin ainakin tiedetään ketä haetaan kuulusteluihin. Sanokaa mitä sanotte, se on askel kohti kontrolloivampaa ja vahtivampaa yhteiskuntaa. Tieto, jota kerätään, sitä myös 100% varmuudella maksimaalisesti käytetään. Hyvä kirjoitus löytyy aiheesta täältä http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229161-karmea-tietoturvamoka-mustis...

Toinen asia on ihan tämä käsite valtio, ja sen perusajatus. Minun mielestäni -voinhan olla taas väärässä- valtion PERUSTOIMINTOJA on ylläpitää ja hallinnoida kansalaisilleen elintärkeitä ja välttämättömimpiä infrastruktuureja. Perusterveydenhuolto (ollaan romuttamassa soten kautta), energian jakelu (romutettiin jo Carunan kautta), vapaa tiedotus (Digita ja Yle *tirsk*), puolustus ja varsinkin Suomen olosuhteissa liikenneverkko. Pitkien yhteyksien maassa, jossa vaaditaan että työvoiman on liikuttava töiden perässä entistä pidempiä matkoja, se on VALTION VASTUULLA pitää liikenneverkko pystyssä ja kunnossa. Jostain luin, että TIELIIKENTEESTÄ kerätään 8 miljardia euroa veroja ja sinne palautuu vain 2 miljardia. Anteeksi ranskani, mutta MITÄHÄN VITTUA? Minne tuosta menee ne 6 miljardia?!? Ei tämä ole varmaankaan tien-, rautatien- tai meriväylien käyttäjien vika, vaan katseen loisin verottajaan ja valtioon? MIKSI sitä rahaa ei palauteta sinne minne se kuuluu? Mihin helvettiin se menee?!? Vaikea nähdä että johonkin tarpeellisempaan ja tärkeämpään, sen verran sitä tuntuu olevan haaskata pitkin maailmaa milloin sun mihinkin takauksiin ja vastuisiin. Minulle on jäänyt sellainen kuva yläasteen yhteiskuntaopin tunneilta jo -voinhan olla taas väärässä- että valtion TULEE ENSISIJAISESTI huolehtia näistä yhteiskunnan perustoiminnoista ja infrastruktuureista, ja sitten jos niistä jää niin voi valtio jakaa varojaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kolmantena tuo hinku yhtiöittää ja myydä ihan kaikki. Perseilyesimerkit tuossa jo tulivatkin, Digitaa ja Carunaa myöten. Ja Sonerakin, ostihan valtio ilmaa Saksasta ja antoi ilmaiseksi vastaavaasti (hetkinen...) omaansa muille, jolla valtio olisi ehkä voinut sen pikku bisneksen tehdä. Toistan itseäni, mutta minusta terveydenhuolto, puolustus, energiaomavaraisuus ja liikenneverkot ovat sellaista perusturvallisuutta luovaa ettei niitä pidä myydä kenellekään, vaan valtion tulee ensisijaisesti verovaroin hoitaa nämä itse. Täällä kyllä pärjätään ilman valtion hallinnoimaa Yleisradiota, Finnairia, Alkoa, AVI:n viranomaiskaarteja jne. ihan helvetin hyvin, mutta ilman perusterveydenhuoltoa, lämmitysenergiaa ja kunnossa olevaa tiestöä aika heikkoa on. Käsittääkseni näitä pitäisi ajatella valtiossa myös niiden heikoimpien ja vähäosaisempien kannalta ennenkaikkea. Mutta sehän ei suomalaiselle virkamieskoneistolle käy, että kansalle annettaisiin vapaus. Ei helvetissä. Näissä yhtiöittämisasioissa ei vaan voi viimeaikaistenkaan esimerkkien valossa välttyä ajatukselta, että kenellähän siellä on noissa yhtiöissä lusikat sopassa ja miten syvällä. Härskiys on tällä hallituskaudella saanut kyllä aivan uudenlaisen syvyyden merkitykselleen.

Suomalaisesta, ihan väriin, rotuun, sukupuoleen tai sukupuolettomuuteen tai uskontoon katsomatta, on tehty rikollinen omassa maassaan. Pelkkä kuluerä joka nielee "valtion" varoja. Jotenkin nämä asiat ovat menneet valtiotasolla aivan päälaelleen. Tehdään päätös että näin tehdään ja tämä toteutetaan, ja sitten ruvetaan miettimään mitä veroja korotetaan ja mitä veroja keksitään lisää, että saadaan tämä juttu rahoitettua. Jotenkin tuntuisi, että menisi kuitenkin niin päin, että jaahans...saadaan tieliikenteestä 8 miljardia ja sen ylläpito vaatii 6 miljardia. Jes! 2 miljardia voidaan laittaa vaikka johonkin muuhun. Mites, tarviiko perusterveydenhuolto tai puolustus...onko meillä siellä vajetta...? Tiedän, naiivi ja sinisilmäinen ajattelumallihan tuollainen on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Täyttä asiaa Petri Määtältä! Kiroillakin saa, kun siltä tuntuu :)

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tässähän on nyt vaan kyse siitä että nämä "perseilijät" myyvät vaikka omat kansalaisensa "isobroidille" liittovaltion käskystä ja tietenkin nettoavat itse siinä hyvät "kipurahat"!

Luonto on onneksi täynnä esimerkkejä siitä miten verenimijöille aina lopulta käy...

Toimituksen poiminnat