Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

Suvaitsevaisuudesta

Kirjoittaminen lähti käyntiin tänään yhdestä facebook-päivityksestä. Näistä samoista nillityksistä mitä näkee joka päivä, ja joihin en yleensä todellakaan viitsi vaivautua edes lukemaan loppuun. Milloin on väärin parkkeerattu, kissat syö linnut laudoilta, mopopojat ajaa ja ääntä tulee eikä kukaan tee mitään ja ne koiranpaskatkin kun jää keräämättä katujen varsilta. Koiriin liittyy tämäkin, ja koirien uittamiseen yleisellä uimarannalla. Joskus, nämä ovat kyllä mielenkiintoisia "keskusteluja" seurata, useimmiten ei vaan jaksa .Eikä näin aamusta viitti ruveta poppareita ja kaljaakaan. Mut nyt halusinn kommentoida, sisältää ilmaisia neuvoja...saa käyttää muttei ol pakko hei!

MITÄ SITTEN, jos koira käy pulahtamassa luonnonlammessa jopa samasta rannasta mistä lapsukaiset? Käsi ylös kuka muu on nähnyt lapsen riemua kun koira ui ja leikkii heidän kanssaan? Hep! Ja luonnonvesissä kun on sitä elävää materiaa niin paljon pahempaakin kuin koiran karvat. Ne piltit jotka pissii siihen samaan rantaveteen, josta kaveri ottaa suun täydeltä vettä ja tekee aaaaikuinkahienon vesisuihkun sylkäisten PUHDASTA vettä ulos. Mistä tiedätte monta kuollutta kalaa tai hirvenraatoa siellä järven tai lammen pohjassa lahoaa, tai moniko uiva/naiva/lentävä lintu on eritteitään lampeen heittänyt? Siitepöly, tuo luonnon oma siitinelostelun tuote. Allergiakortti näistä lävähtää vain koirankarvoille. Ja koiraonpidettäväkiinnikortti seuraavana perään. Samoilta ihmisiltä, jotka matkatessaan ulkoisiin maihin ihastelevat sitä kuinka siellä koirat (ja kissat) saa kulkea vapaana eikä kukaan hauku tai murise ja kaikki ruokkii niitä, ihanaa.

Kissan luonto on saalistaa lintuja ja paskantaa pehmeään hiekkaan. Aikuinen ihminen, SIIVOA se kissanpaska pois ennenkuin pilttisi tunkee sitä hiekkaa suuhunsa, sen sijaan että käytät energiasi kiukkuiseen viestiin Facebookin samaan aikaan kun se piltti tunkee sitä siivoamatonta kissanpaskaa suuhunsa. Itse asiassa se paskan nakkaaminen hiekkalapiolla jonnekin puskaan on paljon nopeampi toimenpide. Jonka jälkeen voit neuvoa sitä lasta että älä syö kultimumeli sitä hiekkaa, varsinkaan jos siinä on kokkareita. Kuten lumessa keltaista. Toimi meidän muksuilla. Hätistä se naapurin tai jonkun muun kissa pois siitä lintulaudalta, ja jos se nyt sen yhden tirpan saa niin MITÄ SITTEN? Aika pienellä prosentilla kissakanta noita verottaa, kun otetaan huomioon vaikka ihan autoliikenne, lentoliikenne ja ikkunat. Mutta silti....KissaeikuuluSuomenluontoonkortti lävähti pöytään seuraavana. Minäpä vastaan vanhemmuus on sitä että itse ei tarvitse tehdä mitään ympäristönsä eteen vaan oletetaan jonkun MUUN sen tekevän -kortilla.

Löysätkää nyt ihmiset IHMEESSÄ sitä pirtanauhtaa tai pipoa pään ympäriltä, tai kesä kun tulee niin ottakaa pois mutta varokaa auringonpistosta. Sekin kun saa huutelemaan kaikenlaisia älyttömyyksiä.  Ihan oikeasti aikuiset ihmiset....Ollaan valmiita ottamaan maa täyteen keuhkotautisia ja mitälietautisia vieraita maahanmuuttajia, ja sitten ollaan valmiita naulaamaan naapuri kissan, koiran tai mopon takia ensimmäisestä karvasta tai mopon äännähdyksestä. Poliisiasia nyt vähintään. Ja ennenkuin heilutatte sitä rasistikorttia, niin ottakaa ihan pikainen googletus noista taudeista. Suomeen on tullut takaisin tartuntatauteja joista lääkärit ovat oikeasti huolissaan, mm. tuberkuloosi,  jotka täältä on saatu jo lähes kitkettyä pois, kiitos länsimaisen hygienian ja terveydenhoidon. MITÄ SITTEN, jos mopopojat ajelee niillä mopoillaan ja niistä lähtee ääntä?

Oisko ihan hirveen vaikeaa edes yrittää olla pahoittamatta mieltään ihan jokaisesta asiasta joka ei mene niinkuin MINÄ ITSE haluan tai olen ajatellut. Minäkään en voi sietää esim. Robinia ja Vain Elämää ohjelmaa, niin en vaan katso sitä vaan tulen tänne omaan huoneeseen kuuntelemaan MUSIIKKIA siksi aikaa, sen sijaan että itken ja valitan kaikille ohjelmaa fanittaville. Tai valkosipuli. Minkä PRKL takia sitä tungetaan joka makkaraan ja leikkeleeseen ja ruokaan? Barrikadeille! Terveet elämäntavat...en syö sokeria, en juo alkoholia, en syö lihaa, en syö perunaa, en syö leipää....terveysterroristit meinas unohtua...huoh. Listani olisi loputon. Ai niin tärkein, nuo kaikki idioottimaiset säännöt! Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun on niitä -anteeksi nyt vaan jos kolahtaa- vielä idiootimpia ihmisiä jotka noudattavat näitä idioottimaisia sääntöjä ja vielä ennenkaikkea VALVOVAT että kaikki muutkin NOUDATTAVAT näitä idioottimaisia sääntöjä, ja jos eivät noudata niin kyllä ihan varmasti meen ja sanon tästä facebookissa. Laitan vaikka =) -hymiön perään, niin on niinku ystävällisesti sanottu, että ei tarttee kenenkään suuttua ja sanonpahan nyt vaan kun toi sääntö niinku sanoo niin =)

Ei ihme että tämä maa on niin kusessa mitä se on. Toki se lienee suomalainen ominaisuus, että vaikka miten typerä sääntö (ja pahimmillaan laki) tehdään, niin löytyy noita poliiseja jotka vahtivat että sitä noudatetaan ja pikkuhiljaa sitä on pakko noudattaa vaikka se olisi miten idioottimainen. Säännön muuttaminen tai kumoaminen ei ole vaihtoehto, koska jos 1000:sta ihmisestä se 1 joutuu kärsimään tai poikkeavaan asemaan niin sääntö jää voimaan. Ettei vaan se 1 loukkaannu tai koe olevansa huonompi kuin muut.

Mitä tulee itse teemaan, joka tais nyt olla aika ohut lanka tässä kirjoituksessa, niin suvaitsevaisuus on oikeasti vain tyhjä sana. Kun ei suvaita edes lähimmäistään jos se toimii eri tavalla kuin MINÄ ITSE, tai kyseenalaistaa MINUN tai tämän yhteiskunnan idioottimaisimmankin säännön. Onneksi tuolla somessa monen kommentin taso kertoo kyllä kirjoittajastaan enemmän kuin mistään muusta....niinkuin tämäkin, säätäna! TIEDÄN että on allergioita ja on valvottuja öitä ja kuka ei pidä kissoista/koirista/pikkulinnuista/Robinista/kaikenvalittajista. Ei vaan jaksa kaikenmaailman idioottimaiset säännnöt kiinnostaa. Siispä lähden tuonne ulos aurinkoon pahoittamaan mieltäni kun eskarit ja koululaiset ja kaikki maailman kakarat (paitsi meidän omat lapsukaiset menee hienosti ja saavat huudella isälleen tähän pihaan) kävelee UNICEF-kävelyä kovaäänisesti pururadallla joka on TEHTY MEIDÄN TAKAPIHAN LÄHELLE. Eikä kukaan kysyny multa mitään. Kohta siinä joku fucking fitnesshahmo tulee uusilta kuntoportailta matikannahoissaan niin läskittömänä ja kireenä että. Tartte tulla tohon esittämään itseään ja arvostelemaan mun elämäntapaa koska se ei tiedä siitä mitään! Mikä sekin luulee olevansa =)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Ihminen on idiootti ja täytyyhän sitä toki boostata turhilla säännöillä ja lakipykälillä. Ai niin aika suuri osa työstä ja toimeliaisuudesta on näitten turhien sääntöjen ja lakien varassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Maa täyteen keuhkotautisia ja mitälietautisia"?
Ja tämä mielikuvituksellinen mielikuva rinnastetaan siihen, että joku joutuu valvomaan yöt viritettyjen mopojen helvetillisessä ryminässä?
Entäpä, jos se valvomisesta lähes töissä pyörtyvä on o i k e a s t i hoitamassa niitä sairauksia, joita maa on o i k e a s t i
" täynnä"?

Eköhän hellitetä sitä pipoa ihan oikeasti?

Ps . Tuberkuloosi ei palannut Suomeen nykyisen pakolaiskriisin mukana.
Suurin osa vanhoista ja uusista sairauksista johtuu yleisestä liikkumisesta , luonnonoloista ja maailmankaupasta.
Pakolaisleirit ja joidenkin Euroopan maiden keskitysleirit kyllä ovat oivia paikkoja tartuntojen leviämiselle.
Jotain rajaa ehkä siis niillekin?

Toimituksen poiminnat