Määtän märinät Maalaisjärjellä maailmaa vastaan

Suomi kuuluu suomalaisille

Harvinainen päivä, kaksi blogikirjoitusta. Mutta tätä ei voinut oikein sivuuttaa. Yksi ainoa lause, ja osui sieluun ja syvälle. https://demokraatti.fi/suomi-ei-ole-kenenkaan-omistama-nasima-razmyar-ih...

Pitäs mennä kuuntelemaan sankarihautuumaalle millainen rumina siellä käy kun elämänsä uhranneet pyörivät haudoissaan. Minä sanon, että Suomi on tarkoitettu suomalaisille ja se on paras maa meille. Menepäs auo päätäsi samalla tapaa Lähi-Itään niin äkkiä olet sitä lyhyempi. Kautta historian kuka on tuollaisia väitteitä esittänyt on tulkittu viholliseksi, tuli se sitten idästä tai lännestä. Ei valtiot ja rajat ole muodostuneet ihan vaan itsestään. Jos haluat suomalaiseksi ja osaksi tätä maata, opettelet kielen ja kulttuurin, sopeudut. Suomalaisuus ja sen suomat etuoikeudet on ansaittava. Siihen ei saa riittää pakolaisstatus tai väliaikainen oleskelulupa. Ja minä sanon, että pelkällä turvapaikanhakijan lisenssillä ei ansaitse samaa mitä vaikka siellä Helsingissä ikänsä asunut vanhus. Ihan vaan vilpittömästä rakkaudesta oman maan kansalaisia kohtaan. Jos se on jostain rasismia, niin eipä minua heilauta.

Kansakunnan muisti on kuitenkin pitkä. Suurin osa on poissa, mutta jäljellä on vielä toivottavasti pitkään me, ketkä ovat eläneet ja hengittäneet ja kuunnelleet juttuja nuitten ukkojen kanssa ketkä nuoruutensa antoi tämän maan eteen. Siellä on maassa semmoset lunnaat, että kyllähän tämän maan joku omistaa. Velvollisuus sen hyvästä hoidosta on vaan heittäny häränpersettä viime aikoina.

Ja sitten siihen, mitä esim. Aleksi Niskanen kirjoituksessaan myös tuo esiin http://aleksiniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237484-mita-apulaispormes...

Kiitos Suomi koulutuksesta, tuesta ja kaikesta. Tässä kiitos Teille, että Teidän kulttuurinne, kielenne ja maanne ei kuulu Teille vaan se kuuluu kaikille jotka vain keksivätkään tänne tulla.  Odotan vain sitä hetkeä, että punavihreämedia alkaa tätä ilosanomaa eteenpäin jakamaan. Ei mene varmaan kauaa kun tästä "tasa-arvosta"  tuleekin sitten jo tapa, ja lopulta säädetään lait että on laitonta antaa etua suomalaiselle missään asiassa. Jännä on seurata, kuinka kauan suomalaiset antavat räkiä itseään ihan vasten kasvoja....ilmeisesti itsetuntomme on edelleen niin huonossa jamassa, että pitkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Perussuomalaisuus on vapaassa pudotuksessa. Sorry tästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vapaasta pudotuksesta kertoo se, miten nämä yksi kerrallaan närkästyvät omasta väärinymmärryksestään. Montakohan blogia samasta aiheesta saamme vielä lukea?

En viitsi käydä katsomassa mutta voisin melkein lyödä vetoa, että tämä näkökulma on keksitty sen yhden putinrahoitteisen valemedian sivuilta. Sieltähän nämä yleensä saavat ideansa, ja päättävät valuttaa ne ihmisten ilmoille mm. Puheenvuorossa.

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Niih. Ehkä sitä vaan on niin tyhmä. Jos välittäisin niin melkein loukkaantuisin tuosta putinviittauksesta, en tiedä mitä valemediaa tarkoitat mutta jos luulen tietäväni mitä tarkoitat niin ei tule seurattua. Näkökulmani perustuu ihan vain ja ainoastaan elettyyn elämään, isovanhempieni kokemuksiin ja vilpittömään rakkauteen omaa kansaa kohtaan. Btw, komee parta! Mulla ei perkele kasva vaikka miten antas rehottaaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No yleistänpä nyt minäkin tämän aihepiirin blogien perusteella ja totean, että hutkiminen kuuluu perussuomalaisille ja tutkiminen viisaammille.
https://nasima.fi/kaikkien-itsenaisyyspaiva/

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Jatketaan yleistämistä. Kaikki vieras ja muualta tuleva on luotettavaa ja ansaitsee varauksettoman ihannoinin ja vastaanottamisen. Nasima kirjoitta kiittäen tekstissä vuodelta 2014 sytyttävänsä kynttilän hyvinvointivaltiota rakentaneille (mikä onkin arvostettavaa), ja eilisessä tekstissään hän kumoaa tuon vaatimalla että tämä maa ei voi kuulua kenellekään ja samalla hän kokee vääränä sen että tämän maan on joku rakentanut vain joillekin. Mennäänpä kysymään samaa vaikka sieltä Afganistanin kaduilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lopulta säädetään? Ei sitä tarvitse odotella, siellä se perustuslain 6 § jo sanotaan:

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Totta. Ajattelin että sitä tarkennetaan siten, että suomalaisuudesta saa jo lähtöön huonommat asemat.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Suomalaisuus ja sen suomat etuoikeudet on ansaittava." Olisi hyvä tietää, mitä etuoikeuksia Määttä tarkoittaa. Jos syntyy Suomessa ja on suomalaisten vanhempien lapsi, saa hän saman tien Suomen lansalaisuuden. Ei sitä mitenkään tarvitse ansaita ja kansalaisuuden saa vanhempien suomalaisuuden perusteella syntyi missä maassa tahansa.

Suomen kansalaiseksi pääsemiseksi on jo olemassa ehtonsa. Kansalaisuuden myötä saa äänioikeuden ja ne sosiaalipalvelut, jotka tulevat kaikille Suomen kansalaisille ja nykyään myös EU:n jäsenmaiden kansalaisille mm. terveydenhuollon ja koulutuksen osalta. Se onkin tärkeä vastavuoroisuus. Suomalainen saa Espanjassa ja missä tahansa EU:n jäsenmaassa hyväkseen sen maan sosiaalipalvelut.

Tulevaisuus on kansaivälisyydessä, ei käpertymisessa suomalaisuuteen, joka ei sitten kenellekään muulle kuulu. En kannata tuollaista eristyspolitiikkaa. Ainakaan se ei ole suomalaisten etu.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Tulevaisuus on kansainvälisyydessä, ei käpertymisessä suomalaisuuteen, joka ei sitten kenellekään muulle kuulu. En kannata tuollaista eristyspolitiikkaa. Ainakaan se ei ole suomalaisten etu."

Viljo ainakin on ehtinyt maata jo aikaa mullissa, kun suomalaisuus ulosmitataan lopullisesti.

Kansainvälisyyden voi ymmärtää monella tavalla. Minulle se esiintyy alkuperäisen EU:n, eli sen, millaisena se meille kansanäänestyksessä kaupattiin, kaltaisena. Kaupan ja liikkumisen (passi) esteet puretaan EU:n alueella. Kukaan ei puhunut silloin liittovaltiosta.

Nyt muu maailma valuu Italian kautta Eurooppaan kenenkään asiaan puuttumatta. Toiminta on suunniteltua ja tarkoitushakuista. Taakanjaon kautta osa muusta maailmasta siirretään Suomeen.

Tämä ei ole normaalia kansainvälistymistä, vaan valtiokohtaisten kulttuurien systemaattista alas ajamista.

Keiden asioita matut ajavat kotipaikkaoikeuden saatuaan?

Vaikeaa kuvitella, että siinä olisivat Suomi ja suomalaiset etusijalla.

Käyttäjän PetriMtt kuva
Petri Määttä

Suomalaisuuden tulee olla syntyperäinen etuoikeus. Perustuslailliset oikeudet. Nykyään suomalaisuus koetaan taakkana ja rasitteena, ainakaan siitä et saa mitään etua esim. sosiaalipalveluissa. Näitä surullisia tarinoita on toimistot täynnä. Suomen kansalaisuus tulee nimenomaan ansaita. Työpaikalla, oman elantonsa hankkimisella, kielen ja kulttuurin oppimisella. Jos ei yhteenkään noista ole edes halua niin ei sellainen muualta tullut ansaitse suomalaista sosiaaliturvaakaan, jota ei riitä edes oman maan kansalaisille. Käsittämätöntä nyky-Suomessa on tuo omaan pesään kusijoiden määrä, jolla jokainen heikentää suomalaisen kansalaisen asemaa omassa maassaan. Kansainvälisessä maailmassa voi olla ylpeä suomalainen myös tulevaisuudessa, itse en näe kansallisesta ylpeydestään ja omiensa puolesta pitämisessä kovinkaan paljon käpertymistä. Suomen kansa laatii ne ehdot joita Suomessa noudatetaan ja antavat mahdollisuuden tänne muuttaa. Eivätkä ne ketkä tänne hallitsemattomasti vyöryvät, esitä yhtään vaatimusta.

Toimituksen poiminnat